Program vizita

Luni-Vineri ora 11:00-13:00 si 16:00-19:30
Vizitatorii reprezintă un potențial epidemiologic crescut prin potențialul portaj de germeni și prin echipamentul lor potențial contaminat.
  • În cazul pacienţilor în stare critică sau terminală, indiferent de secţia/compartimentul în care aceştia sunt internaţi, familia are dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră, sau poate solicita prezenţa permanenta lângă pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant, dacă condiţiile din secţia/compartimentul respectivă/respectiv permit acest lucru.În caz contrar, se va asigura accesul familiei periodic la pacient, asigurându-se un spaţiu adecvat de aşteptare, în apropierea secţiei/compartimentului.
  • În cazul pacienţilor internaţi care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezente, pe oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară, accesul unei persoane poate fi permanent pe baza cererii de insotire a pacientului semnat si parafat de medicul curant, obtinut in urma aprobarii unei cereri efectuate in prealabil in acest scop.
  • In cazul in care nu exista masuri restrictive ( generate de situatii epidemiologice locale sau extinse, alte situatii exceptionale ) la nivelul unitatii sanitare Polimed Podu Turcului , accesul vizitatorilor se face pe circuitul stabilit de CPIAAM – calea de acces exterioara a spitalului, zilnic intre orele 11.00-13.00 si 16.30 -18.30, dupa inregistrarea in Registru vizitatori aflat la Poarta spitalului cu declararea identitatii si a starii clinice, numele si prenumele pacientului vizitat, sectia unde este internat pacientu.
  • La nivelul fiecarei sectii /compartiment vizitatorii/apartinatorii vor imbraca botosi pe care-i vor purta pe intreaga durata a vizitei si vor fi dirijati de catre personalul sectiei/compartimentului catre zona de vizita/salonul pacientului. .
  • Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 2 persoane şi pot fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp, durata vizitei putând fi limitată la 60 de minute.
  • Pentru pacientii deplasabili si cand temperatura exterioara o permite, vizitele se pot efectua si in curtea spitalului – zona de recreere pentru pacienti amenajata cu banci. Pentru pacientii deplasabili si cand temperatura exterioara o permite, vizitele se pot efectua si in curtea spitalului – zona de recreere pentru pacienti amenajata cu banci.
  • Pe durata programului de vizitare, in mod exceptional, vizitatorii pot fi solicitati de catre personalul medical sa intrerupa vizita si sa paraseasca incinta spitalului, in situatii de urgenta medicala, precum si in cazul in care conduita lor este necorespunzatoare sau prejudiciaza efectuarea de manevre si ingrijiri medicale
  • În situația copiilor până la 14 ani internaţi se acceptă prezenţa unui aparţinător permanent, dacă se solicită acest lucru, cu acordul scris al medicului curant.Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani internaţi se poate accepta prezenţa unui aparţinător permanent, cu acordul şefului de secţie.
  • Fiecare secție/compartiment are un număr de telefon prin care se poate contacta pacientul pe perioada internarii , iar numerele de telefon sunt puse la dispozitia apartinatorilor prin afisare pe site-ul spitalului, dar si la Avizierele de la Poarta, Receptie ambulatoriu si Birou Internari.
  • Modul de acces al vizitatorilor in situatii de restrictie partiala.Programul de vizita va fi stabilit in functie de specificul situatiei de restrictionare a traficului vizitatorilor in Spitalul Polimed .
    • Inregistrarea vizitatorilor / apartinatorilor in Registru vizitatori cu declararea starii clinice generale si in Fisa triaj epidemiologic apartinatori/vizitatori ( Anexa 2 )
    • vizitatorii vor imbraca echipamentul de protectie ( masca de unica folosinta, botosei si halat de unica folosinta, capelina ) oferit de catre spital gratuit;
    • la nivelul fiecarei sectii/compartiment se va delega o persoana responsabila de accesul catre pacienti, in mod organizat, luandu-se masuri de prevenire a aglomerarii din saloane, nefiind permisa prezenta simultana a mai mult de 2 vizitatori/apartinatori intr-un salon la pacienti diferiti si cu respectareadistantarii corespunzatoare;
    • Nu deranjati vizita medicilor si tratamentul efectuat in saloanele cu pacienti internati
    • Nu aduceti copii in vizita
    • Purtati imbracaminte decenta
    • Nu va asezati pe patul pacientului
    • Nu se vor pune pe patul pacientului haine, sacosi, genti etc
    • Nu aduceti si nu administrati bolnavilor medicamente fara stirea medicului curant
    • Spalati-va pe maini la intrarea si iesirea din salon
    • Pastrati curatenia.;
    ACCES VIZITATORI

    Accesul vizitatorilor în spital este permis numai în timpul programului de vizită, conform orarului stabilit, și cu respectarea indicaţiilor medicilor, personalului sanitar sau de pază, în următoarele condiţii:

    -accesul se face în baza documentului de identitate şi înscrierii în registrul special al vizitatorilor;

    -accesul se permite numai persoanelor cu ţinută decentă;

    -accesul se permite numai prin intrarea în locurile şi spaţiile special destinate vizitatorilor

    accesul se permite numai pentru o persoana pentru un pacient, iar restul aparţinătorilor vor aştepta într-o zonă bine delimitată- Zona asteptare de la rampa .

    Vizitatorii vor evita discuţiile neplacute ce pot afecta pacienţii, vor respecta liniştea celorlalţi bolnavi internaţi. Pentru bolnavii deplasabili este recomandabil ca vizita să se desfăşoare în zonele de vizita de pe fiecare sectie/compartiment stabilite.

    La vizitarea la salon a pacientului de catre familie/apartinatori se va cere permisiunea celorlalti pacienti din salon pentru aceasta.


    Sunt interzise vizitatorilor următoarele:

    -introducerea de alimente contraindicate regimului dietetic al bolnavului sau în cantitate prea mare (alimente perisabile - creme,ouă, înghețată, etc);

    -introducerea de flori la pacienții internați ;

    -introducerea de alcool, armament, muniţii, substanţe toxice, stupefiante, explozive, instrumente care pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea personalului propriu şi a pacienţilor ori patrimoniul unităţii;

    -fumatul în unitate, nerespectarea acestei prevederi poate fi sanctionată cu amendă de organele în drept, potrivit prevederilor legale;

    -accesul în zonele cu risc: sala tratamente, cabinet asistenti, magazii materiale de curatenie, Bloc Operator, Statie Sterilizare, Bloc alimentar , laboratoare, depozit de deşeuri medicale periculoase, staţie de oxigen, precum şi în orice altă zonă stabilită de managerul spitalului si semnalizata cu „Acces interzis”;

    -accesul în spital cu animale;

    -accesul în secție al vizitatorilor care prezintă boli infecto-contagioase;

    -intervenția în îngrijirile medicale ale pacienților;

    -accesul la documentele medicale ale pacienților, toate informațiile despre pacienți vor fi solicitate direct medicului curant;

    -accesul cu echipament video și audio, precum și înregistrarea audio și video, fără acordul prealabil scris al conducerii spitalului;

    -să se așeze pe patul bolnavului;

    -să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, echipamentele sau aparatura medicală;

    -să atingă recipientele inscripționate cu mesaje avertizoare de risc.

    Se va evita pe cât posibil accesul în spital cu copii minori, în vederea protecției acestora. De asemenea, în cazul în care copiii vin în vizită în spital la bolnavi, aceștia trebuie să fie însoțiți și supravegheați permanent de către un adult.

    În incinta spitalului sunt interzise, fără acordul scris al conducerii spitalui: afișajul oricăror înscrisuri sau materiale, vânzările ambulante, distribuția materialelor publicitare.